Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συνεχείς επιθέσεις στις πόλεις των ΗΠΑ από συμμορίες εγχρώμων

Ο όρος είναι «flash mobs». Πρόκειται για πλήθη νέων που συναθροίζονται ξαφνικά και πραγματοποιούν μια «δράση», συνήθως μη κατανοητή από τον πολύ κόσμο και ασύμμετρη (αυτή είναι η "πολιτικά ορθή" ερμηνεία που δίδεται στα διαδικτυακά λεξικά αγγλικών όρων).
Το φαινόμενο, τείνει να λάβει ενδημικές διαστάσεις στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ομάδες κυρίως εγχρώμων νεαρών, μαζεύονται, πραγματοποιούν επιδρομές για πλιάτσικο σε malls (μεγάλα εμπορικά κέντρα) και εξαφανίζονται, πριν προλάβει να εμφανιστεί και να πραγματοποιήσει συλλήψεις η αστυνομία.

Στη Φιλαδέλφεια, ο έγχρωμος δήμαρχος Michael Nutter, απευθυνόμενος λίαν εξοργισμένος σε έγχρωμους νεαρούς και αναγνωρίζοντας τη φυλετική σύνθεση (όλοι έγχρωμοι) των flash mobs, τους είπε: «ζημιώσατε τη φυλή σας». Είχαν προηγηθεί πλιάτσικα αλλά και επιθέσεις σε ανύποπτους περαστικούς, σε αριστοκρατική περιοχή του κέντρου της πόλης. Ο δήμαρχος μάλιστα, τα έβαλε με την εμφάνιση των ομόφυλών του: «σηκώστε τα παντελόνια σας και αγοράστε μια ζώνη, γιατί κανείς δεν θέλει να βλέπει τα εσώρουχά σας ή τη σχισμή του πισινού σας». Και άρχισε να τους δασκαλεύει για να εξέλθουν της περιθωριακής ραπ κουλτούρας: «μπαίνετε στο γραφείο κάποιου με τα μαλλιά σας αχτένιστα... τα παπούτσια σας άδετα και τα παντελόνια σας τα μισά κάτω... και αναρωτιέστε γιατί δεν σας προσλαμβάνει κανένας. Δεν σας προσλαμβάνουν γιατί φαίνεστε σαν να είσαστε τρελοί».
Στην Αιόβα, πριν λίγες ημέρες, έγχρωμοι νεαροί χτύπησαν έναν λευκό άνδρα, τραυματίζοντάς τον βαριά. Η τοπική αστυνομία, ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε φυλετικά κίνητρα. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες είχαν ονομάσει τη βραδινή αυτή επιχείρηση «Beat Whitey Night» (νύχτα ξυλοδαρμού λευκών). Ανάλογα φαινόμενα βιώσαν και οι κάτοικοι του Μαϊάμι, αλλά και του Σικάγο, όπου μαύροι νεαροί επιτέθηκαν σε ανύποπτους περαστικούς, ρίχνοντας κάτω ποδηλάτες.
Επίσης, flash mobs επιτέθηκαν σε εμπορικά κέντρα στην Ουάσινγκτον, πλιατσικολογώντας καταστήματα με ρούχα.
Στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας, τα ΜΜΕ ποτέ δεν αναφέρονται στη φυλετική σύνθεση των συμμοριών αυτών. Όπως όμως επισημαίνουν αρθρογράφοι συντηρητικών ιστοσελίδων, αυτό δεν ισχύει αν κάποιος ή κάποιοι λευκοί, κακοποιήσουν κάποιον έγχρωμο σε πολιτεία του Νότου...
Στις ΗΠΑ, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ανησυχούν και επισημαίνουν τις ταραχές του 1992 στο Λος Άντζελες, όταν μαύροι και ισπανόφωνοι επιτέθηκαν σε λευκούς και Κορεάτες. Επισημαίνουν δε (και ο Pat Buchanan μεταξύ τους), με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο, ότι στην Ευρώπη, ο χριστιανισμός είναι νεκρός, καθώς και ότι τα τεκταινόμενα στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν έργο "ανήθικων βαρβάρων", χωρίς καμία αφοσίωση στους συνανθρώπους τους και χωρίς αγάπη για την κοινωνία στην οποία δεν δίνουν τίποτα αλλά μόνο παίρνουν από αυτή.

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου